PE Çağrı Merkezi Çalışanları Dayanışma Ağı mücadeleye çağırıyor
AssisTT çağrı merkezi çalışanlarının servislerinin bir bildirimle kapatılması üzerine bir açıklama yayınlayarak AssisTT işçilerini bu haksız uygulamaya karşı mücadeleye çağırdı.
Rahmi Koç’un “Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor. Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, hastane yetmiyor, hiçbir şey yetmiyor” sözlerine PE tepki göstererek “Başımıza ne geliyorsa Koç’lar yüzünden geliyor! Koç Holding’in sadece yılın ilk yarısındaki net kârı 37,4 milyar TL. Eğitim, beslenme, sağlık hakkımız patronların kâr hırsıyla gasp ediliyor. Öyle bir yiyorlar ki, emekçilere hiçbir şey kalmıyor. Evet yetmiyor. Emekçilere ekmek, patronlara para…” dedi.
Banka reklamlarının arkasındaki gerçek
https://x.com/birliksendikasi/
Antalya TED Koleji’nde bir öğretmenin Cumhuriyet’in 100. Yılı konuşması nedeniyle hedef gösterilerek gözaltına alınması üzerine Birlik Sendikası bir açıklama yaparak “Gerçekleri söylemek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek değildir. Bu suçlamaları kabul etmiyoruz! Öğretmen arkadaşlarımız yalnız değildir. Gücümüz Birliğimizdir.” diyerek tepki gösterdi.
https://x.com/pensendeyiz/
Hak gaspları, Kışın işsizlikle mi karşı karşıya bırakıldın? Yalnız değilsin!”
2011 yılında açılan Medistate Kavacık Hastanesi’nin sahibi, geçtiğimiz dönem Sağlık Bakanlığı müsteşarlığı yapmış olan Eyüp Gümüş. Beykoz Belediyesi’ne ait arazide ihale yoluyla inşa edilen hastanenin açılışına Recep Tayyip Erdoğan katılmıştı. İstanbul Kavacık’ta bulunan Medistate Hastanesi emekçileri ağır sömürüye maruz kalıyor. Düzenli olarak mobbing’e uğradığını ifade eden işçiler, ücret almadan ek mesaiye zorlandıklarını ve maaşlarının da zamanında yatmadığını vurguladı.
Rusya’da Tataristan Özerk Cumhuriyeti’ne bağlı Nizhnekamsk şehrinde 2160 Türkiyeli işçi mahsur kaldı. Gemont firması tarafından EP-600 Etilen projesinde çalıştırılmak üzere bir yıl önce Rusya’ya götürülen işçiler son bir aydır iş ile ilişkileri kesilmesine rağmen ülkeye dönememiş ve Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşarak mücadele etmeye başlamıştı. Şantiyede mücadele eden işçiler haklarını almış daha sonrasında ise Türkiye’de olup hakkını alamayan Gemont işçileri Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşarak mücadeleye başlamıştı.
Mücadele devam ederken diğer yandan da hukuki süreç başlatılmıştı. Yurtdışına kayıtsız şekilde götürülen ve İş Kanununun emredici hiçbir hükmüne bağlı kalınmadan çalıştırılan işçilerinin açtıkları davalar inşaat patronlarına çıkan yüksek tazminatla sonuçlanıyordu. Ancak Yargıtay’ın son çıkarmış olduğu Hukuk Genel Kurul kararı ile bu durum patronların lehine değişti.