Son birkaç yıl içinde artan hayat pahalılığına, işsizliğe, pandemi koşullarında yaşamı tehdit eden çalışma koşullarına karşı mücadele etmek için Ankara’da çalışan sanayi emekçileri bir dayanışma ağı kuruyor. Dayanışma Ağı tarafından yapılan ilk açıklamada “Haksızlıklara, baskıya karşı birlik olalım. Yalnız değiliz” denilerek tüm sanayi emekçileri dayanışmaya davet edildi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
“Gecesini gündüzüne katarak çalışıp üreten biz sanayi emekçilerinin yıllardır yaşadığı sorunlara pandemi döneminde yenileri eklendi. Virüsün en çok yayıldığı yerlerden biri olan fabrikalarda ne olursa olsun üretim devam ediyor. Özellikle son günlerde sadece pozitif vakalar eve gönderiliyor. Kalan işçiler temaslılarla birlikte çalışmaya devam ediyor. Artan hayat pahalılığı karşısında maaşlarımız her geçen gün değersizleşiyor. Hükümet eliyle sözleşmeli çalışma yaygınlaşıyor, iş güvencemiz ortadan kalkıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de kıdem tazminatlarımıza göz dikiliyor. Bütün bu zorluklar karşısında hayatta kalmak, haklarımızı korumak için tek çaremiz var: Birlikte mücadele etmek.
Birlikte mücadele ederken bize unutturulan insani duyguları tekrar hatırlayacağız. Bu sömürü düzeninde uzun iş saatlerinde, baskı ve stres altında dostlarımızla vakit geçirmeyi, onlardan haberdar olmayı, hal hatırlarını sormayı unuttuk. Gelin bu dayanışma ağı ile kişisel menfaatlere dayalı olmayan güzel dostluklarımızı hatırlayıp yeni dostluklar kuralım.
Maruz kaldığımız haksızlıklara karşı durmak için dayanışmaya ihtiyacımız var. Birbirimizin sesini duymak, dayanışmayı büyütmek için tüm sanayi emekçilerini Patronların Ensesindeyiz Ankara Sanayi Emekçileri Dayanışma Ağı ile iletişime geçmeye çağırıyoruz.”