22 Ocak 2025, Çarşamba

Doğa Koleji’nde kriz büyüyor

Doğa Koleji’nde öğretmenlerin okullarında yaşadığı sorunlar artarak devam ederken, okulun farklı kampüslerinden gerginlik, protesto ve istifa haberleri geliyor. Veliler de yaşananlara yönelik olarak 13 Kasım Çarşamba günü Ataşehir’de Genel Müdürlük önünde basın açıklaması çağrısı yaparken, Doğa Koleji genel merkezinden yanıt bekleyen öğretmen ve velilere hala bir açıklama yapılmış değil.

Doğa Koleji’nde çalışan öğretmenlerin Eylül ayı maaşlarının %70’inin, Ekim ayı maaşlarının ise tamamının yatırılmadığı ifade edilirken öğretmenler yaşananlara oldukça tepkili. Bu duruma son günlerde sürekli dile getirilen, okulun satılacağı hatta satıldığı iddiaları, okullardaki yönetici baskıları ve ödenmeyen eğitim-öğretim ödenekleri de eklendiğinde öğretmenlerin öfkeleri de giderek artıyor. Doğa Koleji’nde kriz giderek daha görünür olur ve büyürken, okulun farklı kampüslerinde öğretmenlerin iş bırakma ve rapor alma gibi adımlarla eyleme geçtiği görülüyor.

Öğretmenler tepkili, yöneticiler mobbing uyguluyor

soL’un ulaştığı bilgilere göre, İstanbul Gaziosmanpaşa Kampüsü’nde öğretmenler derslere girmeme kararı alırken, yine İstanbul Bostancı Kampüsü’nde de bazı öğretmenler rapor alıp derslere girmeyerek yaşanan hak gasplarını protesto ediyor. Doğa Koleji öğretmenleri kuruma yönelik daha kapsamlı protesto eylemlerine hazırlanırken, İstanbul’da Avrupa yakası kampüslerinden istifa eden öğretmenler olduğu haberleri geliyor.

Kimi okul müdürlerinin ise maaşlarını alamadıkları için derslere girmek istemeyen ve iş yükünü reddeden öğretmenlere yönelik mobbing uyguladığı belirtiliyor. Diğer taraftan öğretmenlerin alacaklarının ne zaman ödeneceğine ilişkin sorularına ise yöneticiler tarafından tatmin edici yanıtlar verilmediği kaydediliyor.

Velilerden eylem çağrısı

Yaşanan süreç veli ve öğrencileri de harekete geçirmiş durumda. Yaşananlara ilişkin velilere de doyurucu bir açıklama yapılmazken, okul velileri Genel Müdürlük binası önünde tepkilerini göstermeye hazırlanıyor. Bir grup veli Çarşamba günü (13 Kasım) İstanbul Ataşehir Palladium AVM yanında bulunan Doğa Koleji Genel Merkezi önünde saat 13.30’da buluşma ve basın açıklaması yapmak üzere çağrıda bulundu.

Patronların Ensesindeyiz Özel Okul Öğretmen Dayanışma Ağı üzerinden bir araya gelen Doğa Koleji Öğretmen Komitesi de okuldaki son gelişmelere ilişkin olarak dün bir açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada, maaşları ödenmeden çalışmaya mecbur edilen, haksız yere işten çıkartılıp Ağustos maaşlarını alamayan ve diğer hakları gasp edilen öğretmenlerle ve mağdur olan velilere, patrona ve onunla işbirliği içinde hareket eden kimi yöneticilere karşı birlikte mücadele çağrısında bulunulmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!