SASA işçileri, haklarını almak için eylemlerini sürdürüyor. Eylemlerin 2.gününde basın açıklaması yapan işçiler, eylemlerini sonlandırmayınca gözaltına alındı.
Çekim yapmaya çalışan muhabirlere müdahale edildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen işçilerin hastaneye henüz götürülmediği haber merkezimize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.
Basın açıklamasına katılan, Yapı Yol-İş Sendikası başkanı Mustafa Adnan Akyol, “Sadece bugün değil, biz çalışırken de yasalar çiğneniyor. Kölelik koşullarında çalıştırıyor, hırsızlık yapıyorsunuz. Hem emek hırsızlığı yapıyorsunuz hem vergi kaçırarak devlete karşı suç işliyorsunuz. Bir an önce işçi arkadaşlarımızın hakkını verin. Biz tahammül edemiyoruz, siz de edemeyeceksiniz, bunu göstereceğiz size.” sözlerine yer verdi.
Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı’ndan Durak Nahya ise, “Hepinizi bütün devrimci duygularımla selamlıyorum. Biz Patronların Ensesindeyiz Platformu olarak Gemont işçilerine desteğimizi sonuna kadar devam ettireceğimizi buradan herkese ilan ediyoruz. İşçilerin yanındayız.” sözleriyle desteklerini vurguladı.
Ayrıca dün SASA’da işten çıkarılan işçiler için İstanbul SASA Polyester şubesi önünde de bir basın açıklaması yapıldı.