İzban’da çalışan özel güvenlik işçileri bugün bağlı oldukları Güvenlik-İş sendikası ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirerek sorunlarını kamuoyuyla paylaştı. İzban’la sendika arasında 2023 Nisan ayında başlayıp 2025 Nisan ayında sona erecek toplu iş sözleşmesinde uzlaşma olmayınca sonucu yüksek hakem heyeti belirlemiş, ortaya çıkan tablo ise özel güvenlik görevlilerinin ekonomik sıkıntılarını çözmekten uzak kalmıştı.
Özel güvenlik işçileri asgari ücretin yalnızca %10 üzerinde bir maaşla çalıştırılmaya mahkum bırakıldı. Günlük aldıkları yemek yardımı ise yalnızca 57 TL. Kadrolu işçilere farklı, taşeron işçilere farklı bir ücret sistemi uygulanıyor. Üstelik toplu taşıma sisteminden kaynaklı tüm sorunlar özel güvenlik görevlilerine fatura ediliyor.
Bugün yapılan basın açıklamasında İzban yönetiminden ve BAKARTAŞ özel güvenlik şirketinden somut adımlar atılması talep edildi ve “adalet yoksa barış da yok” mesajı verildi.
Patronların Ensesindeyiz olarak İzban’da çalışan özel güvenlik işçilerinin haklı mücadelesinde yanlarındayız.
Direnen emekçiler kazanacak!