22 Ocak 2025, Çarşamba

Digi Mask’ta maaşları ödenmeyen işçilere fabrika kapandı cevabı: İşçiler maaşlarını istiyor!

Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşan Digi Mask işçileri, kendilerine hiç bir resmi bildirim yapılmadan fabrikalarının kapandığını, aylardır ödenmeyen maaşlarını da alamadan işsiz kaldıklarını söylediler.

2020 yılı Aralık ayında da bir direniş gerçekleştiren Digi Mask işçileri, ödenmeyen Kasım ayı maaşlarını almışlardı. 1 Temmuz’dan sonra kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte PE’ye ulaşan işçiler hak gasplarının süreç içinde devam ettiğini, 2021 Nisan ayına kadar maaşlarını alamadan çalışmaya devam ettiklerini belirttiler.

Süreç içinde pek çok arkadaşlarının başka iş aramak için işten ayrılmak zorunda kaldığını belirten işçiler, çalışmaya devam eden 40 kadar işçinin birikmiş maaşlarının Nisan ayı başında kısmen ödendiğini, işten ayrılan işçilerin ise alacaklarının ödenmediğini söyledi.

Fabrika kapanacak, maaşlar hakkında sonra bilgilendirileceksiniz

Nisan, Mayıs ve Haziran ayları maaşları da ödenmeyen işçiler 13 Haziran gecesi  “Fabrikanın ertesi gün çalışmayacağını, maaşlar ve şirketin geleceği hakkında daha sonra bilgilendirileceklerini” söyleyen mesajlar aldılar. Ertesi gün fabrikayı aradıklarında ise fabrikanın tamamen kapandığını öğrendiklerini iddia ettiler.

 

Digi Mask marka maskelerin üretildiği fabrikada çalışan işçiler, Digiseat Müşteri Hizmetleri ve Teknoloji Anonim Şirketi bordrosu altında çalıştırıldıklarını, Digiseat firmasının 21 Ocak 2021 tarihinde konkordato talebinde bulunduğunu ve 3 aylık geçici mühlet kararı alındığını belirttiler. İşçiler tüm bu süreç hakkında kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını aktardılar.

İşçiler BİNSAT Holding sahibi Arafat Bingöl’ün de şirketin ortağı olduğunu kendilerine söylediklerini iddia ettiler. Bunun üzerine BİNSAT Holding’in internet sitesinden yapılan taramada Digi Mask markası Digimask Medikal A. Ş. Adı altında BİNSAT Holding’in şirketleri altında gözüküyor.

İşçiler maaşlarını istiyor

Aylardır maaşlarını alamadan çalışan işçiler kendilerinin patronlar gibi tuzlarının kuru olmadığını, açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını, ücretlerini almak için yasal süreci başlatacaklarını, emeklerinin karşılılığını almak için her türlü mücadeleye hazır olduklarını belirttiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!